image
Sursa foto: jurnal.md

Procurorii au contestat decizia de achitare a adjunctului suspendat al ANP, Serghei Demcenco

Decizia primei instanțe, prin care Serghei Demcenco, directorul adjunct suspendat al ANP a fost achitat în dosarul în care era învinuit de păstrarea ilegală a munițiilor și păstrarea neglijentă a armelor de foc, a fost contestată. Pe 6 octombrie, procurorii au depus în acest sens un recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Informația a fost confirmată de Emil Gaitur, purtător de cuvânt al PCCOCS.

În februarie curent, Serghei Demcenco a fost reținut într-un alt dosar fiind învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal specializat în sustragerea banilor de pe carduri bancare. Potrivit anchetei, pe parcursul anului 2020, suspecții au sustras aproape 800 de mii de lei. O parte din bani era îndreptată spre dezvoltarea și menținerea grupului criminal. Potrivit legii, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu până la opt ani de închisoare.

Jurnal TV a difuzat mai multe mărturii ale foștilor angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, despre diverse ilegalități, pe care le admitea Serghei Demcenco în pușcării. Unii deținuți duceau un trai luxos după gratii, cu băuturi spirtoase și alte privilegii. Despre toate acestea știa și Demcenco, dar nu intervenea. Jurnal TV a publicat și mai multe imagini, în care gardienii erau bătuți de către deținuți.

Serghei Demcenco are interdicția de a părăsi Republica Moldova, ne-a spus avocatul său, Ruslan Dodică, care anterior declara că clientul său pledează nevinovat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: