Scandal în PAS. Un membru, dat afară pentru „încălcarea valorilor partidului”: Pun în funcții oamenii lui Plahotniuc și mă amenință cu dosare să-mi închid gura

Vasile Băbălău, fost membru PAS de la Drochia, a declarat că este amenințat de foștii colegi de partid. „Am fost contactat telefonic de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltări, Andrei Spînu, și amenințat cu poliția și dosare dacă voi vorbi ceva în presă despre situația creată în mai multe organizații”, a scris acesta. Totodată, purtătoarea de cuvânt a PAS a comentat pentru UNIMEDIA că „Băbălău a fost exclus din partid prin decizia unanimă a membrilor Biroului Permanent Național pentru încălcarea gravă a valorilor promovate”.

Foto: Fb/ Radu Marian

„Dragi locuitori ai raionului Drochia, în primul rând țin să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine și PAS în această perioadă de 6 ani în promovarea valorilor democrației și a PAS. În al doilea rând doresc să aduc unele clarificări asupra discuțiilor ce sunt legate de înlăturarea mea de la conducerea Organizației Teritoriale Drochia.

În perioada anterioară am scris o scrisoare recomandată către doamna Maia Sandu și președintele interimar PAS, domnul Igor Grosu, în care am expus opinia organizației teritoriale cu privire la situația politică și direcția politică a PAS. În consecință la ședința de la finele lunii septembrie, am fost exclus din partid și din Consiliul Politic Național pentru că nu se acceptă pluralismul politic.

Am crezut că partidul ține cont de opiniile membrilor din teritoriu. Țin să menționez că situația respectivă este în majoritatea organizațiilor teritoriale din nordul republicii însă oamenii se tem să vorbească deoarece eu cred că au fost intimidați ca și mine. Toate acestea au început odată cu promovarea în funcții a foștilor membri PD și PLDM de către Veronica Roșca, deputata PAS, responsabilă de zona Nord și Băluțel Andrian pentru raionul Drochia.

Am ajuns să o vedem și pe aceasta, membrii fondatori ai PAS sunt ameninți cu poliția și dosare dacă vor vorbi în presă despre situația internă, critică din partid. După ce am remis acele scrisori către dna Maia Sandu, președintele interimar al PAS, am fost contactat telefonic de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltări, Andrei Spînu, și amenințat cu poliția și dosare dacă voi vorbi ceva în presă despre situația creată în mai multe organizații. Ulterior, după aceste amenințare, am scris o scrisoare domnului Grosu pentru a lua atitudine însă nicio reacție până în ziua de azi. Foștilor colegi doresc să le transmit că am luptat împotriva regimului Plahotniuc ca ei să deveniți deputați, miniștri, ca ei acum să îmi vorbească să închid gura că dacă nu voi avea urmări.

Problemele au început când responsabilii au început să promoveze așa personae, foști demnitari și persoane cu funcții de răspundere în regimul mafiot al lui Plahotniuc”, arată Postarea publicată de Băbălău.

Purtătoarea de cuvânt a PAS a declarat pentru UNIMEDIA că postarea lui Vasile Băbălău conține informații false și interpretări personale eronate”.

„În același timp, menționăm că dl Băbălău a fost exclus din partid prin decizia unanimă a membrilor Biroului Permanent Național pentru încălcarea gravă a valorilor promovate de către PAS.


Pub