UPDATE! A fost aprobat acordul de recunoaștere a permiselor de conducere moldovenești în Lituania

Foto: simbol

Astăzi, a fost a semnat acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Veaceslav Dobîndă și ministra de interne a Republicii Lituania, Agnė Bilotaitė.

UPDATE 24.11.2021: Guvernul a aprobat acordul de recunoaștere a permiselor de conducere moldovenești în Lituania. Detalii vedeți AICI!

„Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă în cadrul ceremoniei de semnare.

MAEIE

Permisele de conducere auto vor putea fi convertite, fără susținerea unor examene practice și teoretice, doar pentru cetățenii moldoveni sau lituani care au reședință pe teritoriul celeilalte țări. Vor fi convertite doar permise de categoria A și B.

În cadrul vizitei la Vilnius a diplomatului moldovean a fost discutată și agenda de reforme privind implementarea Acordului de asociere și zonei de liber schimb, Summit-ul parteneriatului estic, consultări politice bilaterale, asistența pentru dezvoltare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente