Lansările Mazda din 2022: Cinci SUV-uri noi, cel puţin un model cu motor rotativ şi probabil noua generaţie Mazda6

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Mazda a anunţat în această dimineață câteva planuri de viitor, în particular fiind vorba despre mai multe lansări pe care le pregătește. Un mare accent va fi pus pe câteva SUV-uri noi, mai exact cinci la număr!

Noutăţile vor include Mazda CX-50 care va fi produsă la noua fabrică din SUA, precum și modele din grupul Large Product, inclusiv Mazda CX-60, Mazda CX-70, Mazda CX-80 și Mazda CX-90, toate fiind programate pentru a fi prezentate în următorii doi ani, între 2022 și 2023!

“Ne propunem să oferim clienților o gamă diversă de SUV-uri capabile să ofere atât plăcerea de a conduce, cât și cele mai noi performanțe de mediu pentru a satisface cerințele din segmentul SUV-urilor globale în continuă creștere.

Utilizând pe deplin activele tehnologice de dezvoltare și producție, cum ar fi tehnologia Skyactiv, planificarea la pachet și producția flexibilă, care au fost acumulate de-a lungul timpului pe baza strategiei noastre Building Block, suntem capabili să ne extindem gama de SUV-uri în mod eficient și cu investiții reduse, asigurând o creștere stabilă a afacerii pe termen mediu și lung.”

Despre Mazda CX-50 aflăm că este un crossover mid-size cu AWD care va fi adăugat ca un nou model de bază în gamă și va fi introdus doar pe piața americană (deocamdată?), unde o prezență puternică a modelelor SUV, precum și performanțe în off-road, sunt nişte lucruri la mare căutare. Consumatorul-cheie este numit cel cu un stil de viață activ în aer liber.

Acest model face parte din grupul Small Product, la fel ca Mazda3 și Mazda CX-30, fiind făcut pe aceeaşi platformă. Producția lui CX-50 va începe în ianuarie 2022 la noua fabrică construită în comun de Mazda şi Toyota – Mazda Toyota Manufacturing, S.U.A., Inc. (MTMUS) – în Huntsville, Alabama.

Premiera sa este programată pentru luna noiembrie din acest an!

Având o gamă largă de prețuri care vin peste cele ale CX-50 sau CX-5, modelele din grupul Large Products, adică CX-60, CX-70, CX-80 și CX-90, vor oferi două tipuri de caroserii cu două aranjamente de scaune: în două sau trei rânduri.

Piețele cu drumuri mai înguste și parcări mai mici, cum ar fi Europa și Japonia (etc), vor saluta introducerea modelului cu două rânduri de scaune CX-60 și a celui cu trei rânduri CX-80.

Între timp, noile CX-70 și CX-90 vor porni la drum în America de Nord și pe alte piețe unde sunt preferate modelele mai mari cu o prezență mare. Ambele au o caroserie de tip wide body, CX-70 având două rânduri de scaune, iar CX-90 având trei.

Aceste modele vor extinde gama de SUV-uri de dimensiuni medii a mărcii, fiind construite pe o nouă platformă cu poziţionare transversală a unor noi motoare cu şase cilindri în linie. Cel mai mare va înlocui actualul CX-9, fapt confirmat de către divizia americană Mazda.

Render CX-60: motor.es

Suplimentar mai aflăm următoarele: modelele grupului Large Product vor oferi o varietate de opțiuni de sisteme de propulsie electrificate pentru a răspunde foii de parcurs privind electrificarea fiecărei țări. Piața europeană, unde electrificarea este deja în plină desfășurare, va vedea în primul rând introducerea unor modele plug-in hybrid cu motoare pe benzină cu patru cilindri în linie, combinate cu un electromotor.

Motorul pe benzină Skyactiv-X de nouă generație și motorul diesel Skyactiv-D vor fi, de asemenea, introduse în combinație cu un sistem mild hybrid de 48V. Scopul fiind acela de a obține atât o putere mare, cât și o performanță de mediu ridicată.

În America de Nord, unde performanța înaltă este apreciată, Mazda va introduce atât modele de motoare turbo pe benzină cu șase cilindri în linie, cât și modele plug-in hybrid pentru a satisface cerințele clienților și pentru a răspunde reglementărilor de mediu. Iar datorită popularității durabile a motoarelor diesel în Japonia, un model diesel Skyactiv-D cu un sistem mild hybrid de 48V și modele plug-in hybrid vor fi disponibile în oferta locală.

În paralel, Mazda va desfășura activități de promovare a vânzărilor pentru primul EV de producție în masă (MX-30) și va introduce modele care încorporează mai multe tehnologii de electrificare care utilizează un motor rotativ ca generator de energie (range extender), iniţial o astfel de versiune fiind confirmată pentru MX-30 şi setată pentru lansare din prima jumătate a anului 2022.

În plus, va fi lansată o linie de produse care utilizează o platformă dedicată EV în jurul anului 2025. Prin introducerea acestora, Mazda intenționează să finalizeze electrificarea tuturor modelelor pe care le produce până în 2030.

Între timp, Mazda CX-5, care și-a păstrat popularitatea constantă de la momentul lansării sale în 2012, își va vedea designul evoluând, iar gama sa de modele va fi modernizată continuu. În plus, aducând cele mai noi tehnologii de siguranță și caracteristici de conectivitate, Mazda spune că va crește atractivitatea vehiculului și îi va oferi spațiul necesar pentru a continua să crească ca parte a gamei sale de SUV-uri şi crossovere.

Într-un final, pe cale neoficială, au apărut informaţii despre data debutului noii generaţii Mazda6. Aceasta ar fi setată pentru o zi din prima jumătate a lui 2022.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/