Ediţia din 2022 a Geneva Motor Show „a fost amânată, mai degrabă decât anulată”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deşi la sfârșitul lunii mai organizatorii Geneva International Motor Show (GIMS) au anunţat deschiderea înregistrărilor expozanților pentru participare la ediţia din 17-27 februarie 2022, chiar în această seară s-a anunţat anularea evenimentului!

Inclusiv din cauza problemelor legate de pandemia de COVID-19 la nivelul întregii industrii, fundația Comité permanent du Salon international de l’automobile, în calitate de organizator al GIMS, a fost nevoită să amâne evenimentul pentru 2023.

„Măsurile deja luate pentru a evolua platforma vor continua să fie implementate şi vor permite organizarea unui salon auto mai de impact în 2023”, se menţionează într-un comunicat de presă.

FOTO colaj: autoblog.md

Decizia de a anula GIMS 2022 a fost luată având în vedere atât interesul producătorilor auto, cât și al fanilor auto. Problemele directe și indirecte legate de actuala pandemie de COVID-19 i-au lăsat pe organizatori fără alternativă.

Pe de o parte, printre problemele directe ale pandemiei se numără restricțiile de călătorie continue pentru expozanții, vizitatorii și jurnaliștii internaționali. Pe de altă parte, problemele indirecte ale pandemiei, cum ar fi deficitul de semiconductori, au prezentat producătorilor auto noi priorități pe care trebuie să le rezolve mai întâi. Aceste probleme au dus la mai multe anulări recente, ceea ce a dus la confirmarea finală a amânării emisiunii.

„Am insistat foarte mult și am încercat totul pentru a reactiva Salonul Auto Internațional de la Geneva din 2022. În ciuda tuturor eforturilor noastre, trebuie să ne confruntăm cu faptele și realitatea: situația pandemică nu este sub control și se prezintă ca o mare amenințare pentru un eveniment indoor de amploare precum GIMS.

Dar vedem această decizie ca pe o amânare, mai degrabă decât ca pe o anulare. Am încredere că Salonul Auto Internațional de la Geneva va reveni mai puternic ca niciodată în 2023.”

Maurice Turrettini, președintele Comité permanent du Salon international de l’automobile.

A venit cu o reacţie şi CEO-ul Salonului Auto Internațional de la Geneva, Sandro Mesquita:

„Mulți expozanți au indicat că incertitudinile cauzate de pandemia de COVID-19 le fac imposibil să-și ia un angajament ferm pentru GIMS 2022. În plus, este impactul negativ pe care deficitul actual de semiconductori îl are asupra producătorilor de automobile. Criza cipurilor va dura probabil până anul viitor, cu implicații financiare negative pentru OEM-uri.

În aceste vremuri incerte, multe branduri nu sunt, prin urmare, în măsură să-și ia un angajament de a participa la un târg care ar fi avut loc în puțin peste patru luni. Luând în considerare toți factorii, a devenit clar că este necesar să amânăm show-ul și să anunțăm știrea mai devreme decât mai târziu pentru a evita anularea în cel mai scurt timp.”

În ultimele câteva luni, entuziasmul a fost construit pentru noua platformă GIMS care a promis să implice mai multe persoane din întreaga lume cu un ecosistem digital și o experiență generală îmbunătățită. OEM-urile, jurnaliștii și publicul au fost informați că măsurile deja în curs de desfășurare pentru această platformă continuă pentru a o duce la potențialul său maxim în 2023.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise