‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaFAO prognozează o producție record de cereale, însă sub nivelul nevoilor de consum

FAO prognozează o producție record de cereale, însă sub nivelul nevoilor de consum

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform noilor previziuni ale celui mai recent Rezumat FAO privind Cererea și Oferta de cereale, lansat astăzi, producția mondială de cereale, în acest an, se preconizează să atingă un record istoric de 2 800 de milioane de tone, însă aceasta este mai mică decât cerințele de consum anticipate în sezonul de comercializare 2021 -2022.

FAO anticipează ca, în 2021, să fie recoltate 776,7 milioane de tone de grâu, cu volume mai mari preconizate în Europa de Est și Australia, ceea ce va compensa diminuările producției preconizate în Canada și Federația Rusă fiind afectate de vremea nefavorabilă și pierderile din sezonul de plantare.

Prognoza pentru producția mondială de cereale grosiere este acum fixată la 1 504 milioane de tone, recoltele globale de sorg și orz crescând mai repede decât cele pentru porumb.

Producția mondială de orez este prevăzută la 50 de milioane de tone, un nou record, reflectând, în primul rând, așteptări mai semnificative din partea Indiei, pentru care orezul este cultura principală.

Utilizarea mondială a cerealelor în 2021 – 2022 este prognozată, în acest moment, la 2 811 milioane de tone, în creștere cu 1,8% față de sezonul precedent, condusă de o creștere semnificativă anticipată a utilizării grâului pentru hrana animalelor, tendință determinată, parțial, de prețurile ridicate ale cerealelor grosiere.

În consecință, se preconizează ca raportul global dintre stocurile de cereale și consumul acestora la nivel mondial, în 2021 – 2022, să se situeze la 28,4 la sută, în scădere cu 29,2 la sută față de anul precedent, dar indicând, totuși, un nivel general confortabil.

‹ adv ›

Rezumatul cererii și ofertei include, de asemenea, cea mai recentă prognoză a FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2021 – 2022, care indică o contracție de 0,3 la sută de la an, la 473,2 milioane de tone, determinată, în principal, de volumele mai mici prevăzute pentru comerțul cu orz și porumb.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›