image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

PSRM anunță pentru duminică un protest „apolitic” față de reținerea lui Stoianoglo: „RM intră în stare de stat capturat”

Socialiștii cheamă cetățenii la un protest „apolitic” față de reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo, duminică în centrul capitalei.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vlad Bătrâncea a precizat că acțiunea va fi una apolitică, iar participanții sunt chemați fără drapele și fără lozinci politice.

„Stimați cetățeni, nu ați avut sentiment de deja vu, ne-am adus aminte de stilul statului capturat marca Vlad Plahotniuc? Cineva nu a dorit ca procurorul general să aducă la cunoștință informații de rezonanță publică. Cerem în regim de urgență să fie publicate materialele dlui Stoianoglo, cu care el urma să iasă în conferință de presă. Ne aflăm în regim de dictatură. Republica Moldova intră în stare de stat capturat”, a declarat Vlad Batrâncea.

Totodată, socialiștii se declară nedumeriți de ce nu au apărut reacțiile organismelor internaționale la reținerea lui Stoianoglo.

„Înțelegem bine că mai mulți parteneri se află într-o stare de neclaritate, nici ei nu pot înțelege ce se produce în Republica Moldova, de ce sunt încălcate toate normele legale, nu se respectă procedurile legale", a mai spus Bătrâncea.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut aseară pentru 72 de ore. Procurorul general a fost escortat de mascații SIS din clădirea Procuraturii Generale. Stoianoglo este cercetat pentru abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: