image
Sursa foto: politiacapitalei.md

VIDEO // Doar în ultimele 9 luni au fost înregistrate 233 de accidente cu implicarea pietonilor; Recomandările poliției

Una din cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic în faţa accidentelor rutiere sunt pietonii. Pietonii sunt expuşi în permanenţă pericolelor din trafic şi au prea puţine mijloace de a se proteja.

Conform ultimelor date statistice efectuate, s-a constat o creștere a numărului accidentelor rutiere, în special a celor cu implicarea pietonilor. Doar în ultimele 9 luni ale anului curent au fost înregistrate 233 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor , care s-au soldat cu 234 de persoane traumate si 10 persoane decedate.

Astfel, stimați participanți la trafic, Poliția Capitalei vine cu următoarele recomandări în adresa Dumneavoastră pentru a preveni și a reduce la maxim acest fenomen.

-Cel mai important: Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

-Traversați partea carosabilului doar la trecerile pentru pietoni cât și la culoarea verde a semaforului. Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

-Asigurați-vă din timp că sunteți vizibil pentru conducătorii unităților de transport atunci când aveți intenția de a traversa strada.

-Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzile cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

-În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

-Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

-La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

-Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

-Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool - posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

-Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

politiacapitalei.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: