image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Natalia Gavrilița: „Dorim ca PG dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în lupta cu corupția”

Urmărim cu atenție ce se întâmplă la Procuratura Generală deoarece activitatea acestei instituții are un impact direct asupra activității Guvernului și bunăstării cetățenilor, a declarat azi Natalia Gavrilița după ședința cabinetului de miniștri. Este prima reacție a premierului referitoare la suspendarea și reținerea lui Alexandru Stoianoglo.

„Urmărim cu atenție ce se întâmplă la Procuratura Generală pentru că activitatea acestei instituții afectează în fiecare zi activitatea Guvernului și capacitatea de a veni cu programe mai bune pentru cetățeni, cu programe sociale, investiții. Vedem că foarte multe cazuri de corupție care au lipsit bugetul și cetățenii de sume importante de bani nu sunt duse până la capăt. Vrem ca Procuratura Generală dintr-o piatră amorfă să se transforme îmtr-o locomotivă în lupta cu corupția. Nu putem să mergem noi să facem arestările și să investigăm”, a mai declarat premierul.

Amintim că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. El a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Potrivit procurorului de caz, reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: