image
Sursa foto: Jurnal TV

Alexandr Petkov a venit în platoul Jurnal TV cu o panglică albă la braț: „De ieri s-a instaurat dictatura”

Fostul deputat comunist, Alexandr Petkov, a venit în platoul Jurnal TV cu o panglică albă la braț în semn de protest, împotriva reținerii lui Alexandr Stoianoglo.

„Eu sunt convins că începând cu ziua de ieri, în Republica Moldova s-a instaurat dictatura, nici măcar nu pericolul dictaturii, dar chiar dictatura. Eu consider că procurorul general și aici nu e vorba de Stoianoglo, aici e vorba de procurorul general, a fost lipsit pe nedrept de libertate. În decurs de două ore, indiferent de cine nu ar fi procuror, cu 20 de stele în frunte, nu putea să-l pună la dubă pe un ditamai procuror general. Astfel am căzut la nivelul țărilor subdezvoltate din Africa, nici măcar ceva aproape de Europa. (...) Eu sunt sigur că perioada de interimat se va ține cât mai mult posibil, chiar și până la un an de zile. (...) Totul este clar, totul trebuie să fie spus pe șleau, nu așa cum s-au deprins unii sau alții”, a spus Petkov.

În replică, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a spus că toate aceste declarații sunt false.

„Este pur și simplu un fals, o acuzație cel puțin pripită și neargumentată. În primul rând, eu nu sunt fanul uniformelor și a „maski-show-urilor”, să fie clar, dar, în același timp, în societate există cerere și la asemenea secvențe ... să se vadă la TV oameni care timp de doi ani de zile au mușamalizat cazuri de corupție înaltă, din cel mai înalt post din procuratură. Spuneți-mi, vă rog, un caz de rezonanță dus până la capăt în acești doi ani, spuneți-mi, vă rog, un hoț de miliarde băgat la pușcărie sau cel puțin adus acasă”, a declarat Alaiba.

Noutăţile partenerilor

comentarii: