Deputații BCS merg la izolatorul, unde este ținut Stoianoglo, pentru a verifica în ce condiții este deținut

Un grup de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor merg astăzi la la izolatorul de detenție, unde este ținut Procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Aceștia vor să verifice dacă sunt respectate condițiile de detenție. Despre asta a anunțat Grigore Novac în cadrul unui briefing de presă.

Foto: captură video

„Ne vom deplasa la izolator, unde este deținut Stoianoglo, scopul vizitei constă în monitorizarea acestui proces, să vedem dacă sunt respectate condițiile de detenție, dacă este respectat dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare și în general transparența în acest proces”, a explicat Novac.

Tot astăzi, deputații BCS au cerut în regim de urgență publicarea materialelor pe care Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, urma să le prezinte ieri la briefingul de presă și au chemat oamenii la protest.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și președinta țării Maia Sandu au comentat în această dimineață, ultimele acțiuni care au avut loc aseară la sediul Procuraturi General.

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, afirmă că „este și a fost” pentru ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie demis, însă acțiunile care au avut loc aseară, cu implicare mascaților de la SIS, i-a amintit de perioada lui Plahotniuc.

„Serios, adică așa se fac reformele în justiție în Moldova?”, s-a întrebat politologul, Dionis Cenușa, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițerii de la SIS. „Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi”, afirmă acesta.

Și jurnalista Natalia Morari, care ar fi plecată la Londra, a comentat ultimele acțiuni care au avut loc aseară la sediul Procuraturii Generale. În opinia sa, „până și Plahotniuc poate muri de invidie”, pentru felul în care au decurs lucrurile ieri.

Totodată, deputat PAS, Olesea Stamate, a declarat că membrilor CSP le-a ajuns cuțitul la os.

Evenimentele au fost comentate și de opoziție. Igor Dodon a declarat că reținerea lui Stoianoglo este o greșeală politică fatală, iar Batrîncea a calificat acțiunile drept o răfuială politică.

Procurorul General a spus că acțiunile de ieri sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.

„Revenim la stat capturat”. Asta a fost prima declarație făcută de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, după reținere.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a fost reținut de ofițerii PA.

Tot ieri seara, ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.


Pub