Ministerul Sănătății vrea să vaccineze cu doza a treia personalul medical: Cresc infectările vertiginos, este o măsură necesară

Autoritățile în sănătate intenționează să autorizeze a treia doză de vaccin pentru personalul medical. „Acest lucru este determinat de faptul că, în special pe parcursul ultimelor săptămâni, numărul de cazuri pe care le înregistrăm în rândul lucrătorilor medicali este în creștere. În plus, ei sunt acea categorie care se afla într-un contact mult mai intens cu persoanele care sunt infectate”, a declarat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferinței de presă.

Foto: UNIMEDIA

„La moment, considerăm că există raționamentul inițierii dozei trei pentru lucrătorii medicali. Acest lucru este determinat de faptul că, în special pe parcursul ultimelor săptămâni, numărul de cazuri pe care le înregistrăm în rândul lucrătorilor medicali este în creștere. În plus, ei sunt acea categorie care se afla într-un contact mult mai intens cu persoanele care sunt infectate”, a declarat Svetlana Nicolaescu.

Autoritățile caută posibilitatea administrării dozei trei pentru lucrătorii medicali, dar nu și pentru populație.

„Referitor la administrarea a treia doză de vaccin, acesta este recomandată pentru consolidarea răspunsului imun, dar vorbim de vaccinare ca metodă de protecție la nivelul populației.

Doza trei cel mai mare efect are atunci când în rândurile populației s-a atins deja o rată de vaccinare destul de înaltă”, a mai menționat Svetlana Nicolaescu.

Până astăzi, au fost administrate 1.412.166 doze de vaccin, 793.002 de persoane s-au vaccinat cu schemă completa de imunizare.


Pub