Gavrilița, după reținerea lui Stoianoglo: „Vrem ca PG dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă contra corupției”

Prim-ministra Natalia Gavrilița, a venit cu o reacție, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a fost reținut. Aceasta susține că așteaptă „rezultate de la Procuratură și progrese pe cazurile de corupție”. Declarațiile au fost făcute în cadrul briefingului de presă, organizat după ședința Guvernului. 

Foto: UNIMEDIA

„Urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă la Procuratură, pentru că aceasta afectează în fiecare zi activitatea Guvernului și capacitatea Guvernului de a veni cu programe mai bune pentru cetățeni, cu salarii mai mari cu pensii, programe sociale, cu investiții. Noi vedem cum foarte multe cazuri de corupție care au lipsit bugetul și cetățenii de sume importante de bani, nu sunt duse până la capăt, vedem aceasta inclusiv acuma urmărind acele dosare trimise în 2019 în timpul Guvernului Sandu și vrem ca Procuratura dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în combaterea a corupției și în oprirea furtului banului public, pentru că până la urmă nu putem să mergem noi să facem arestările sau să investigăm, trebuie să avem o Procuratură și o justiție funcțională ca să oprim furtul banului public și să orientăm bugetul statului pentru cetățeni.

Trebuie să funcționeze Procuratura. Trebuie să funcționeze justiția, deci noi așteptăm să vedem rezultate și să vedem progres pe cazurile de corupție ca să oprim furtul banului public, ca să avem buget sănătos, să avem venituri ca să le putem orienta pentru beneficiul cetățenilor, pentru programe sociale, pentru programe pentru cetățeni”, a declarat Natalia Gavrilița. 

Procurorul General a spus că acțiunile de ieri sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.

„Revenim la stat capturat”. Asta a fost prima declarație făcută de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, după reținere.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo și soția sa, au fost reținuți de ofițerii PA.

Tot ieri seara, ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.


Pub