(video) Procurora care și-a cumpărat o mașină „avariată” cu 500 de euro: Litvinenco: „Dacă să vreau să vă cred, adică nu că nu vă cred, dar chiar 500...”

Candidata la funcția de Procuror General interimar, care nu a fost aleasă de CSP, Victoria Furtună, și-a cumpărat o mașină „defectă” cu 500 de euro, în anul 2012. Anterior, achiziția a trezit controverse, însă ultima a declarat că ANI a emis o decizie prin care a zis că este argumentat prețul. Precizările au fost făcute astăzi la ședința CSP, după ce Sergiu Litvinenco s-a arătat curios de acest aspect din declarația de avere. 

Foto: captură video/Anticorupție

Întrebarea a venit din partea ministrului Sergiu Litvinenco: „Din declarația dumneavoastră de avere, declarați un automobil la prețul de 500 de euro din 2012. Puteți să explicați?”

Astfel, Victoria Furtună a venit cu explicații:

„Este un subiect aparte. Vin dintr-o familie sănătoasă, o familie care își asumă responsabilitatea pentru felul de a fi. Referitor la automobil, am depus chiar și o cerere la Agenția Națională pentru Integritate, aceștia chiar au emis o decizie prin care au arătat că este argumentată declarația mea fiindcă am prezentat un contract vânzare - cumpărare.

Acest fapt poate fi verificat, automobilul când l-am cumpărat, pot să văd dau numărul persoanei de la care am cumpărat, să verificați, automobilul era avariat și nu văd de ce aș scrie minciuni acolo”

În replică, Litvinenco a întrebat dacă „chiar 500 de euro a dat”.

„Da, 500 de euro”, a răspund Furtună.

„Nu pare, din ce an mașina? Chiar și avariată, 500 de euro,, , chiar dacă să vreau să vă cred, adică, nu că nu vă cred, dar 500 de euro automobil mai mult sau mai puțin nou el nu există nici dacă e făcut zob”, a adăugat Litvinenco.




Pub