Fuziunea dintre PCRM și PSRM, pe placul lui Voronin: Am avut discuții în formațiune și între partide. Ne dorim un bloc politic

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, și-a exprimat acordul pentru fuziunea cu PSRM. Acesta a precizat că în cadrul fracțiunii parlamentare „nu există niciun fel de probleme”, iar acum comuniștii își doresc ca „Blocul Electoral Comuniștilor și Socialiștii să fie transformat în bloc politic”, care va fi deschis și pentru alte partide cu aceleași viziuni politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la TRM.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Noi acum ne pregătim, blocul acesta fiind format ca bloc electoral, acum noi dorim ca blocul comuniștilor cu socialiștii să-l transformăm în bloc politic, care să activeze în dimensiunea politică pe toată țara, cu alegătorii, pe perspectiva noilor alegeri. Așa discuții la noi a fost în cadrul partidului și așa discuții au avut loc și între partide și această decizie în timpul apropiată va fi luată de ambele structuri.

Ne ridicăm mai sus și mergem la nivel național ca partide împreună - bloc.

Mai mult decât atât, vreau să declar ca să înțeleagă toată lumea că acest bloc va fi deschis pentru oricare partid, care coincide conceptual cu pozițiile noastre, cu politica noastră, partidele de stânga. Acestea vor putea adera acest bloc”, a declarat Voronin.

Anterior, liderul PSRM, Igor Dodon, a spus că este gata să formeze cu PCRM un singur partid. Potrivit lui, acest lucru trebuie discutat în interiorul ambelor partide. „Suntem dispuși să discutăm despre asta și să creăm o formațiune unică și puternică”, a declarat Igor Dodon.


Pub