(video) Toyota a lansat o tricicletă cu sistem de frânare automată şi sistem de stabilitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a prezentat un vehicul numit C+walk T – o tricicletă electrică pentru deplasarea pe trotuare. La momentul de față se poate procura doar în Japonia pentru suma minimă de 341.000 yeni (2.645 de euro).

Caracteristici cheie:

  • Cu o lungime de 70 cm, o lățime de 45 cm și o înălțime de 121 cm, cântărește 29 kg. Baza trotinetei cu trei roţi (rezistente la perforaţii) este o platformă cauciucată plată, capabilă să suporte o greutate de până la 100 kg.
  • De propulsie răspunde un mic motor electric integrat în roata frontală (0.5 CP), alimentat cu curent continuu de o baterie litiu-ion detașabilă cu o capacitate de 10.8 Ah (se poate încărca complet în 2.5 ore). Cu un singur “plin” autonomia totală se ridică până la 14 kilometri. Viteza maximă este limitată la 10 km/h.
  • Ghidonul, care se poate întoarce la maxim 90 de grade, conține două mânere ce au comenzi specifice atât pentru acceleraţie, cât şi pentru frânare. Separat există un panou de instrumente monocrom, care arată informaţii precum viteza, starea de încărcare a bateriei, etc. Tot acolo se află un buton pentru includerea modului Reverse.
  • Deși nu este un mijloc de transport cu drepturi depline care să ruleze pe carosabile, interesant este că are câteva sisteme de siguranță! De exemplu, prin intermediul senzorului instalat în partea frontală se pot preveni coliziuni cu obstacole sau pietoni. Dacă se detectează un obstacol, viteza se reduce automat până la 2 km/h şi în funcţie de situaţie are loc oprirea completă.
  • Iar un accelerometru încorporat poate încetini tricicleta în pante abrupte. Intervine şi în cazul în care ghidonul a fost întors bursc la un unghi mare şi există riscul unei răsturnări.

Noul C+walk T poate fi cumpărat din showroom-urile dealerilor Toyota (inclusiv în leasing), ori poate fi luat în arendă. Modelul va servi drept bază pentru alte două variaţii de vehicule ce vor fi lansate în viitor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/