PSRM: Ministerul Justiției merge „по беспределу”. Se distrug ultimele rămășițe ale democrației

Opoziția parlamentară se declară îngrijorată de modul în care acționează Ministerul Justiției în raport cu instituția Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliului Superior al Magistraturii. Asta după ce mai mulți membri CSP au reclamat presiuni din partea ministerului pentru a fi convocați la ședința din 4 octombrie.

Foto: UNIMEDIA

„Ministerul Justiției a decis să meargă la ilegalități fără limite, cerând membrilor CSP să se prezinte la ședința din 10/04/2021!

Chiar sub ochii noștri are loc o capturare și subordonare politică a Procuraturii Generale și, respectiv, o capturare directă a statului de către clanurile oligarhice, cu ajutorul celor finanțați de Soros.

De ce tac ambasadele? De ce tace opoziția ca Platforma DA, Congresul Civic, AUR, Partidul Nostru?

Toți acești domni sunt complici la distrugerea ultimelor rămășițe ale democrației noastre.

Ei au tăcut și în 2014-2019, când Plahotniuc a capturat toată țara. Ei tac și acum.

Și atunci, și acum ei luptă doar cu Igor Dodon, probabil pentru faptul că este prieten cu Putin?!”, a declarat deputatul socialist, Bogdan Țîrdea.

Reacția vine după ce membri ai Consiliului Superior al Procurorilor au denunțat presiuni și au anunțat că au fost telefonați de o persoană ce s-a prezentat „consilierul ministrului Justiției” pentru a convoca o ședință, ce nu trebuia să aibă loc. La ședință urma să fie examinată o sesizare care îl vizează pe actualul Procuror General, acuzat de „abuz de putere”, depusă de către un deputat PAS. Șeful instituției de urmărire penală, Alexandr Stoianoglo a respins acuzațiile și le-a calificat drept neîntemeiate și politice.


Pub