Trei vameși, prinși chiar în momentul în care cereau 500 de dolari de la un șofer: Pentru ce au luat mită

CNA investighează o schemă de corupție la Postul Vamal Otaci. Doi șefi de tură, un vameș al aceluiași post și un șomer au ajuns în vizorul ofițerilor și sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu. Aceștia ar fi ar fi comis efectuarea procedurii de intrare-ieșire de pe teritoriul Republici Moldova a unui mijloc de transport, înregistrat într-un alt stat.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat emis de CNA, 500 de dolari ar fi ajuns în buzunarul angajaților postului vamal de la un locuitor din nordul țării. Aceștia trebuiau să permită scoaterea în mod fraudulos din țară a unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, care depășise termenul legal de ședere de 6 luni în Republica Moldova.

Astfel, unul dintre vameși ar fi scos mașina de pe teritoriul țării noastre, iar la scurt timp, cel de-al doilea ar fi perfectat intrarea mașinii pe o persoană nerezidentă, cu introducerea informației în baza de date.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost autorizate și efectuate percheziții corporale în urma căruia, oamenii legii au ridicat telefoanele celor patru suspecți.

Aceștia sunt cercetați pentru corupere activă, pasivă și trafic de influență. Potrivit Codului Penal, corupere pasivă se pedepsește cu închisoare de până la 10 ani și amendă de până la 400 de mii de lei, corupere activă – închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 300 de mii de lei, iar pentru trafic de influență- închisoare de până la 3 ani și amendă. 


Pub