„Întâlnire” cu scântei între Litvinenco și Stoianoglo, la ședința CSP. „Își permite să vină aici ca la dânsul acasă”

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a prezentat astăzi la ședința CSP, pentru a prezenta o cerere președintei Consiliului, Angela Motuzoc, în timp ce era examinată sesizarea deputatului Lilian Carp ce-l vizează pe șeful PG. Acesta însă nu a putut da citire cererii, deoarece a fost întrerupt de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a venit cu mai multe replici în adresa lui.

Foto: captura ecran

Procurorul General a intrat în sala de ședințe a CSP în timp ce era examinată sesizarea ce-l vizează.

„Cu ce ocazie vă permiteți să intrați la ședință și să o întrerupeți? ”, l-a întrebat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Nu mă adresez la dvs, ci la doamna președintă”, i-a răspuns Alexandr Stoianoglo.


„Eu am o cerere către dvsAvertizez că legislația în vigoare stabilește răspundere contravențională pentru devierea de la procedura legislativă”, a mai adăugat șeful PG, însă nu a reușit să dea citire cererii.

„Dvs faceți presiune publică asupra noastră. A fost un vot, propunerea de a vă invita la ședință nu a fost susținută de majoritatea. Nu vă pare că este o uzurpare a calității oficiale?”, i-a reproșat minitrul Justiției.

„Își permite ca la el acasă să intre la ședința CSP și să ne dea din deget. Este absolut inadmisibil. Sunteți metaforic la pixul domnului Stoianoglo”, a mai declarat Litvinenco, adresându-se președintei Consiliului, Angela Motuzoc.

„Aveți vreo ordonanță pe mine, domnule Stoianoglo? Nu mă tem de dvs”, i-a mai spus acesta lui Stoianoglo.

În cele din urmă, Procurorul General a părăsit sala de ședințe. „Nu există în Codul Contravențional vreo răspundere?”, a întrebat ulterior Litvinenco.

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întruneit astăzi în ședință. Singurul subiect de pe ordinea de zi este cel cu privire la sesizarea ce-l vizează pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, depusă de deputatul PAS, Lilian Carp.


Pub