CSP a desemnat procurorul care va examina acuzațiile deputatului PAS în adresa lui Stoianoglo

Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat, în cadrul ședinței de astăzi, procurorul care se va ocupa de examinarea sesizării depuse de căte deputatul Lilian Carp în adresa Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Foto: UNIMEDIA

„CSP a hotărât a-l desemna pe Victor Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea domnului Lilian Carp, deputat în Parlamentul R. Moldova, președinte al Comisiei Securitate națională, apărare și ordine publică vizând pretinsele acțiuni ilegale comise de Procurorul General al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo. A expedia prezenta hotărâre și materialele aferente Procurorului General nominalizat”, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc.

„Totodată, vă anunț că la acest capitol sunt și opinii separate în ceea ce privește desemnarea domnului Furtună, admiterea acestei adresări, care vor fi publicate împreună cu hotărârea”, a mai informat aceasta.

 Hotărârea CSP poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

„Ar fi bine ca hotărârea, totuși, partea dispozitivă, să fie redactată acum, la moment, ca să fie înmânată, procurorul respectiv să fie informat, să îi fie pusă la dispoziție hotărârea pe de o parte și sesizarea pe de altă parte”, a menționat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Totodată, acesta a adresat o solicitare către Aparatul CSP, să contacteze procurorul desemnat, pentru ca acesta să se prezinte la CSP pentru a primi hotărârea.

Victor Furtună activează în cadrul Procuraturii Anticorupție din aprilie 2019. Prin Hotărârea nr. 1-35/2019 din 23 aprilie 2019, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea sa în funcția vacantă de procuror în PA. Anterior, acesta a activat în calitate de procuror în Procuratura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău, din 1 noimebrie 2011, și în calitate de procuror în Procuratura municipiului Chișinău, din 28 decembrie 2016.



Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință, pentru a examina un singur subiect - cel cu privire la sesizarea ce-l vizează pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, depusă de deputatul PAS, Lilian Carp.

Procurorul General s-a prezentat astăzi la ședința CSP, pentru a prezenta o cerere președintei Consiliului, Angela Motuzoc, în timp ce era examinată sesizarea deputatului Lilian Carp ce-l vizează pe șeful PG. Acesta însă nu a putut da citire cererii, deoarece a fost întrerupt de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a venit cu mai multe replici în adresa lui.


Pub