(video 18+) Cum ar fi instruită de ofițeri ai Direcției 5 „victima violului” în cazul celor 6 reținuți: „Să torni soluția în cognac. Să rupi ceva pe tine”

Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul celor 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, astăzi, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

Foto: Facebook/ SIS
SIS a publicat secvențe video ale „organizării înscenării pretinsului viol, cu instrucțiunile și ofertele făcute de către foștii angajați ai Direcției 5 a INI al IGP al MAI persoanei racolate în vederea denunțării false, precum și căile de retragere și garanțiile propuse acesteia”.

„Din imagini rezultă că scenariul realizat implica utilizarea unor substanțe farmacologice în vederea surprinderii victimei schemei ilicite la „locul faptei”.Ulterior, persoana racolată a făcut un denunț fals, cu bună știință despre săvârșirea unei infracțiuni de viol, care este o infracțiune gravă, solicitând să fie recunoscută în calitate de parte vătămată, dând în această calitate declarații mincinoase referitor la circumstanțele „violului””, menționează SIS.











În dimineața zilei de astăzi, Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal, pe mai multe capete de acuzare, au reținut 6 foști și actuali angajați MAI.

Totodată, Vadim Mânzărari, ex șef - adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a fost reținut astăzi dimineață de către ofițerii SIS și SPIA. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de Natalia Seremet, purtătoarea de cuvânt a SPIA.


Pub