Inundații de proporții în Italia și Franța. Apa care a năvălit în orașe a acoperit cu totul drumurile și a luat pe sus mașinile

O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică a peninsulei Balcanice, informează Digi24.ro.  

Foto: Digi24.ro

Este cod roșu în nordul Italiei, în Piemont și Lombardia, după ce luni, în regiunea vecină Liguria, a căzut o cantitate excepțională de ploaie.

Râurile umflate au depășit malurile și au provocat inundații și alunecări de teren.

Apa a luat pe sus mașini și a inundat casele în zone din sudul și sud-estul Franței. Într-o singură zi a plouat cât pentru câteva luni.

Râurile au ieșit din matcă și s-au revărsat pe străzi. Circulația a devenit imposibilă, iar un exemplu este traficul dintre Marsilia și alte orașe, întrerupt după ce torenții au acoperit șoselele. Nici circulația feroviară nu a fost scutită de probleme, după ce apele au distrus terasamentul.

Pompierii au avut peste 1.500 de intervenții, fie ca să salveze oamenii rămași în mașini, fie pe cei care nu-și mai puteau părăsi locuințele.


Pub