(audio) „M-a pălit în cap și m-a violat”. Apelul la 112 al „victimei violului” din dosarul fabricat pe numele unui fost angajat MAI

Serviciul de Informații și Securitate a făcut public apelul 112 al pretinsei victime a unui viol, care ar fi fost înscenat de foști și actuali ofițeri ai Direcției 5. Din discuția înregistrată se aude o femeie cu voce tremurândă, care anunță că a fost lovită la cap de către un bărbat, iar apoi violată. Aceasta îi dă și numele așa-zisului violator.

Foto: captura ecran
„- Bună ziua, orașul Ungheni, viol.
 - Ce s-a întâmplat, doamnă, acolo?
- Haideți să vină cineva, că nu pot.
- Încercați să îmi comunicați măcar elementarul, doamnă.
- A venit cineva să vorbească, soțul meu nu e acasă, e plecat la Chișinău. S-au început așa niște vorbe și am ajuns că m-a pălit în cap.
- Așa. Și v-a violat?
- Da.
- Dar dvs ați fost conștientă în tot acest timp?
- Da.
- Dar soțul dvs măcar cunoaște persoana dată? Este cunoscut de al dvs sau e străin?
- Eu îl cunosc. El a vrut să vină să îi dăm informații despre cineva.
- Dar cunoașteți numele, prenumele?
- Da .....
- Bine, doamna, așteptați Poliția”.

Potrivit SIS, persoana care se prezintă drept victimă a violului, în discuția înregistrată, ar fi femeia instruită de ofițeri ai Direcției 5, în dosarul ce urma a fi fabricat pe numele unui fost angajat MAI.


Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul celor 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, astăzi, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

În una dintre secvențele publicate de SIS, femeia primește asigurări că cel căruia urma să i se fabrice dosarul nu îi va putea face nimic și că ea va fi asigurată cu tot ce dorește, inclusiv cu apartament în Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale a făcut publice detalii din dosarul celor 6 reținuți într-un episod al „activității ilegale a unor foști angajați ai Direcției 5, în interesul organizației criminale Plahotniuc”. Procurorii urmează să le înainteze învinuirea și să prezinte în instanța de judecată demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Tot astăzi, Vadim Mânzărari, ex șef - adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a fost reținut astăzi dimineață de către ofițerii SIS și SPIA. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de Natalia Seremet, purtătoarea de cuvânt a SPIA.


Pub