Procuror General interimar „nocturn” nu va fi. Ședința, amânată pentru mâine

Ședința CSP din această seară la care urma să fie numit un Procuror General interimar a fost amânată, din lipsă de cvorum. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că doar 7 membri au fost prezenți.

Foto: UNIMEDIA

O nouă ședință este programată pentru ziua de mâine, începând cu ora 10:00.

Întrebat cine este persoana care va fi propusă pentru numire, acesta a afirmat doar că „a fost un schimb de opinii”.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo și soția sa, au fost reținuți de ofițerii PA.

Tot în această seară, ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.

Briefingul de presă programat pentru ora 18:00 s-a amânat. Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, urma să vină cu primele declarații după suspendarea sa, dar și a adjuncților săi din funcție.

Procurorul Anticorupție Victor Furtună, desemnat de CSP pentru a examina sesizarea depusă de către deputatul Lilian Carp în adresa șefului PG, Alexandr Stoianoglo, a decis pornirea urmăririi penale împotriva șefului PG. Acesta a informat președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, despre decizia luată. În acest context, Stoiaoglo a fost suspendat din funcție.

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință, pentru a examina un singur subiect - cel cu privire la sesizarea ce-l vizează pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, depusă de deputatul PAS, Lilian Carp.

Procurorul General s-a prezentat astăzi la ședința CSP, pentru a prezenta o cerere președintei Consiliului, Angela Motuzoc, în timp ce era examinată sesizarea deputatului Lilian Carp ce-l vizează pe șeful PG. Acesta însă nu a putut da citire cererii, deoarece a fost întrerupt de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a venit cu mai multe replici în adresa lui.


Pub