Cenușa, după reținerea lui Stoianoglo: Așa se fac reformele în justiție în Moldova? Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi

„Serios, adică așa se fac reformele în justiție în Moldova?”, se întreabă politologul, Dionis Cenușa, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în această seară de ofițerii de la SIS. „Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi”, afirmă acesta.

Foto: captură video
„Serios, adică așa se fac reformele în justiție în Moldova? SIS și PA - joacă jocuri politice. Cu ce treabă a fost reținut Stoianoglo? Adică, același Platon nu a fost reținut, iar Stoianoglo - da? Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi. Până atunci, vreau să văd dacă vor fi reacții de la societatea civilă, Delegația UE și Ambasada SUA”, a scris Cenușa.

Procurorul General a spus că acțiunile din această seară sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.

„Revenim la stat capturat”. Asta a fost prima declarație făcută de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, înconjurat de ofițerii SIS, care acum câteva clipe l-au escortat în afara sediului PG.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo și soția sa, au fost reținuți de ofițerii PA.

Tot în această seară, ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.

Briefingul de presă programat pentru ora 18:00 s-a amânat. Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, urma să vină cu primele declarații după suspendarea sa, dar și a adjuncților săi din funcție.

Procurorul Anticorupție Victor Furtună, desemnat de CSP pentru a examina sesizarea depusă de către deputatul Lilian Carp în adresa șefului PG, Alexandr Stoianoglo, a decis pornirea urmăririi penale împotriva șefului PG. Acesta a informat președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, despre decizia luată. În acest context, Stoiaoglo a fost suspendat din funcție.


Pub