(foto) Noua generaţie Mazda2 va fi de fapt un automobil deja foarte cunoscut

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda va lansa noua generaţie a modelului subcompact 2 în anul care vine şi tot atunci va ajunge şi în ţara noastră. Iar conform informaţiilor de ultimă oră această mașină va fi o copie aproape completă a noii Toyota Yaris (XP210).

Un prototip al modelului cu embleme sigilate a fost surprins într-o parcare cu mai multe maşini Mazda de către fotografi spioni.

Piața-cheie pentru noua Mazda2 va fi Uniunea Europeană – aici mașina va fi oferită într-o caroserie cu cinci uși și cu o unitate de propulsie exclusiv hibridă, compusă dintr-un benzinar de 1.5 litri, un motor electric și un variator. Tracțiunea va fi pe puntea din față.

Versiunea cu tracțiune integrală, precum și hatchback-ul sport GR Yaris nu vor exista cu logo Mazda!

Noua Mazda2 va fi următorul fruct al unei colaborări între Toyota și Mazda care datează din 2015. Apropo, aflaţi că anterior a existat o stare similară a lucrurilor: modelul produs între anii 2014-2019 de către Mazda a existat timp de câţiva ani, pe unele pieţe, sub marca Toyota Yaris, astfel încât nu este o noutate o astfel de mişcare strategică.

Amintim că noul Yaris este produs de la sfârșitul lui 2019 şi a reuşit deja să cucerească mai multe premii importante, inclusiv titlul Mașina Anului 2021 în Europa.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise