image
Sursa foto: Jurnal.md

Operațiunea interstatală „Căutare”: 129 de persoane reținute timp de două zile; Ce infracțiuni au săvârșit acestea

Inspectoratul General al Poliției a desfășurat, pe întreg teritoriul țării, operațiunea specială interstatală „Căutare”. Operațiunea a fost desfășurată în perioada 29 – 30 septembrie 2021.

Acțiunea s-a desfășurat pe teritoriul statelor membre ale CSI și a avut drept scop intensificarea activității de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați sau care se eschivează de la executarea pedepsei penale, căutării persoanelor dispărute fără veste și identificarea cadavrelor cu identitatea necunoscută.

Ca urmarea a acțiunilor, ofițerii de investigații împreună cu polițiștii din întreaga țară au reținut pe teritoriul țării 129 de persoane, dintre care 66 au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor grave (vătămare corporală, viol, furt, jaf, huliganism, escrocherii și circulația ilegală a drogurilor ).

Din numărul persoanelor reținute, 54 au fost anunțate în căutare în anii precedenți. 8 au fost anunțate în căutare de autoritățile de drept ale Federației Ruse.

Operațiunea a fost inițiată de Inspectoratul Național de Investigații al IGP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: