image
Sursa foto: border.gov.md

Un conațional riscă amendă penală, după ce și-a perfectat ilegal permisul de conducere

Sute de euro a achitat un tânăr conațional pentru a avea dreptul de a se urca la volanul mijloacelor de transport din categoria B. Acum, acesta riscă amendă penală. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Ieri, 3 octombrie, în calitate de pasager al unei mașini de ocazie se afla un cetățean moldovean, în vârstă de 21 de ani. Din primele cercetări s-a aflat că toate persoanele, aflate în autovehicul, veneau din Germania. Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus verificări suplimentare.

Ca urmare, în portmoneul unui călător a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești. După examinarea documentului cu tehnica specială s-a constatat prezența semnelor de falsificare.

La cele depistate, tânărul a comunicat că deși a studiat la o școală auto a apelat la serviciile unei persoane, identificată pe rețelele de socializare, pentru a-și perfecta permisul. A oferit în schimb 800 de euro.

În repercursiune, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest continuă cercetările sub toate aspectele legale până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: