(stop cadru) „Blondul de pe Mateevici este în temă”. Stoianoglo, despre aluzia la fostul ambasador SUA la Chișinău, în corespondența secretă a lui Morari

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a făcut astăzi publice secvențe din corespondena fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu înalți funcționari, printre care și Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, de pe vremea când era prim-ministră, dar și cu Vladislav Gribincea, președintele al Centrului de Resurse Juridice din Moldova. În una dintre convorbiri apare menționat și fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck Hogan.

Foto:

Potrivit descifrărilor oferite de Europol, în corespondența dintre Viorel Morari și Vladislav Gribincea apare și o aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău.

„Gribincea îi sugerează lui Viorel Morari anumite combinații de discreditare a Procurorului General. Fostul șef al PA face trimitere la declarațiile lui Stoianoglo într-un interviu privind caracterul ilegal de repunere a acestuia în funcție și îl roagă pe Gribincea să asigure acoperirea mediatică în acest sesn. Citez: „Este posibil de distribuit. Eu vorbesc prin alte mass media”. Și primește răspunsul afirmativ din partea lui Gribincea, care menționează: „Am înțeles că blondul de pe Mateevici este în temă, făcând aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău”, a dezvăluit Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.


„Telefonul de la domnul Morari a fost ridicat la începutul lui 2020 și mai mult de un an, a fost descifrat de Europol și recent, în iunie-iulie am primit un răspuns cu toate materialele respective”, a precizat Stoianoglo.

Astăzi, Procurorul General a susținut un briefing de presă, în care a făcut publice secvențe din corespondența lui Morari cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și cu Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, din perioada când era șefă a Guvernului.


Pub