(doc) PG: Morari îl învăța pe consilierul Maiei Sandu cum să paseze eliberarea lui Filat pe Dodon

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție i-ar fi sugerat consilierului Maiei Sandu din perioada când era prim-ministră, Vladimir Gavriliță, cum să paseze „toată vina pentru eliberarea lui Filat” pe PSRM, în decembrie 2019. În acest sens, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a făcut publice, astăzi, mai multe secvențe din corespondența secretă a lui Viorel Morari.

Foto:

„3 decembrie 2019 – prin încheierea judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana Vlad Filat a fost eliberat condiționat, înainte de termen, eveniment care a provocat un ping-pong de acuzații între taberele politice care aruncau responsabilitatea una pe seama alteia. Pentru a-și ajuta ”patronii”, pe 7 decembrie 2019 Viorel Morari îi expediază consilierului Maiei Sandu, Vladimir Gavriliță, o notă în care explică, cum pot pasa toată vina pentru eliberarea lui Filat, pe socialiști, sugerându-le, pas cu pas, o versiune în acest sens”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul General a făcut publică „nota cu privire la analiza situației în cazul eliberării condiționate a lui Vlad Filat. Versiunea care figurează în nota respectivă este că „Filat a fost eliberat cu aportul lui Igor Dodon, deoarece are înțelegeri cu acesta”. Iar motivarea ar fi fost că după eliberare, fostul lider PLDM s-ar reîntoarce în politică și ar atrage electoratul de dreapta sau mai bine spus, l-ar dispersa.


Astăzi, Procurorul General a susținut un briefing de presă, în care a făcut publice secvențe din corespondența lui Morari cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și cu Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, din perioada când era șefă a Guvernului.

„Telefonul de la domnul Morari a fost ridicat la începutul lui 2020 și mai mult de un an, a fost descifrat de Europol și recent, în iunie-iulie am primit un răspuns cu toate materialele respective”, a precizat Stoianoglo.


Pub