(video) Și-a făcut cruce, apoi a suflat în Drager. Nu l-a ajutat. Preotul, printre sancționați, în cadrul operațiunii Tulburel
Doar în primele 3 zile ale campaniei „Tulburel” 43 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, informează Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. 
Foto: Captură de ecran

Potrivit INSP, toți conducătorii se aflau băuți la volan. Cei mai mulți, 30 erau în stare avansată, 10 cu grad minim, iar 3 au refuzat de a trece testarea alcoolscopică.

În primele 8 luni ale anului, au fost depistați peste 4000 de șoferi care conduceau unitățile de transport băuți, majoritatea erau în stare avansată.

Totodată, INSP reamintește că,  grad minim de alcool este o concentrației de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la0,15 până la 0,3 mg/l. Cu grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.




Pub