Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, pe deplin funcțional. Spînu: „Ne oferă acces la piața energetică europeană”

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este pe deplin funcțional. Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că despre acest lucru a fost informat, astăzi în cadrul unei întâlniri cu directorul general Transgaz România, Ion Sterian, și cu administratorul Eurotransgaz, Nicolae Faranga Dan.

Foto: Facebook/Andrei Spînu

„După mulți ani de muncă, birocrație, procese, conducta Iași-Chișinău ne oferă acces la piața energetică europeană, dealtfel, am și discutat cu oficialii români despre oportunitatea de a livra gaze naturale prin această conductă în perioada următoare”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook. 

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început în februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro.

Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.


Pub