Ion Ceban vrea să permită agenților economici să ia în gestiune stațiile de așteptare: Să le modernizeze, să le întrețină, în schimbul publicității

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat în cadrul ședinței de astăzi a primăriei să fie elaborat un concept, care să permită gestionarea stațiilor de așteptare de către agenții economici, în condițiile în care ei se oferă să le modernizeze și întrețină. „Acestea fiind realizate fără construcții sau posibilitatea de a privatiza sau arendă pe 49 de ani cum se făcea anterior”, a precizat Ceban.

Foto: diez.md

„În Chișinău avem circa 700 de stații de așteptare, inclusiv cele din suburbii, 300 sunt gestionate de Epamedia, conform contractului semnat în 2007, iar 400 aparțin municipalității.

Eu rog Direcția Economie, colegii, viceprimarii, să vedem posibilitatea juridică de a da în gestiunea companiilor, pentru ca stațiile să fie reparate, modernizate, iluminate și menținute pentru o perioadă, cu posibilitatea de amplasare a publicității.

Acestea fiind realizate fără construcții sau posibilitatea de a privatiza sau arendă pe 49 de ani cum se făcea anterior.

Rog să fie prezentat un concept până la sfârșitul acestei săptămâni.

Suntem orientați și pe gratis să dpm aceste drepturi în contextul în care X sau Y, care făceau mare gălăgie, cu condiția să fie modernizate și să-și plaseze publicitatea”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 04 octombrie 2021, ședința operativă a serviciilor municipale. Printre subiectele discutate au fost situația învățământului în școli, dar și pregătirea spitaleleor să facă față numărului de infectări aflat în creștere.


Pub