„Artizanii Gustului” revin cu cel de-al doilea sezon

Toamna aceasta, serialul documentar „Artizanii Gustului” revine cu cel de-al doilea sezon, în care vom descoperi istoriile a zece dintre cei mai buni bucătari din Moldova. Fiecare episod ne va dezvălui parcursul celor care ne sunt ambasadorii gastronomiei noastre locale.

„Artizanii Gustului” este o producție video realizată de Asociația Klumea, care își propune să scoată din anonimat bucătarii chefi autohtoni și să ne prezinte poveștile lor de viață.  Dacă nu ați văzut primul sezon, puteți privi aici cele opt episoade.

„Proiectul nu este doar un show culinar, ci ne va vorbi despre copilăria, greutățile, succesele și visele fiecărui erou care muncește în spatele unui local din Moldova. Pe lângă faptul că bucătarii au fost provocați să reinterpreteze rețete tradiționale, aceștia ne vor destăinui secrete din bucătărie și despre pasiunea lor pentru ceea ce fac”, povestește producătoarea Nata Albot.

De ce alege un bucătar desăvârșit să deschidă un restaurant în Moldova și să rămână aici? Care sunt de fapt sacrificiile și bucuriile între dedicația pentru muncă, familie și dragoste de țară? La ce nivel este învățământul și cultura gastronomică la noi?

Fiecare dintre cei zece protagoniști ne va povesti despre aspirațiile, valorile, visele împlinite și neîmplinite, mentorii care i-au influențat și deciziile dificile ce le-au schimbat viața. Poveștile lor inspiră și explică ce îi motivează în fiecare zi să își continue munca dificilă.

Dacă v-am captivat și vreți să aflați istoriile celor mai buni bucătari din Moldova, urmăriți episoadele începând cu 8 octombrie în fiecare vineri la Jurnal TV și pe paginile Klumea de facebook și instagram!


Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.