Universitățile din Chișinău trec la învățământ online. Instituțiile deja au anunțat studenții și cadrele didactice

scoala-online-scaled
Foto: alephnews.ro

Studenții din Moldova revin din nou la studii în regim online. Instituțiile superioare de învățământ din Chișinău se conformează deciziilor CNESP și au anunțat deja studenții și cadrele didactice despre cum urmează să fie desfășurate studiile în următoarea perioadă.

Unele universități au trecut la regim online din data de 1 octombrie, iar altele urmează să treacă la regim online începând cu ziua de mâine, 5 octombrie.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va desfășura activitatea didactică de la distanță în următoarele două săptămâni, începând cu 1 octombrie 2021.

Conform unui comunicat emis de instituție, procesul educațional, inclusiv prelegerile, seminarele, lucrările practice, consultațiile, recuperările la toate programele și anii de studii se vor desfășura în regim on-line, excepție – doar pentru studenții din anul VI, grupele M1622-M1637, programul de studii Medicină, care își vor continua stagiul clinic și pentru cei care realizează instruirea și evaluarea în această perioadă în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM), conform orarului aprobat.

Universitatea Tehnică a Moldovei, de asemenea, a luat decizia de a trece învățământul în regim online: „Pentru următoarea săptămână învățământul va fi online. Aceasta vine în conformitate cu hotărârea CNESP și nu poate fi interpretabilă. În fiecare zi de luni se va revizui decizia. Vineri trebuie să anunțăm ministerul despre următoarea săptămână”, ne-a declarat Dinu Țurcanu, prorector UTM.

Universitatea Agrară din Moldova tot a trecut în regim online din 1 octombrie.

Și Universitatea de Stat din Moldova a emis un ordin prin care anunță că atât studenții de la licență, cât și cei de la masterat trec la regim de studii online din data de 4 octombrie.

Începând cu 5 octombrie, și Academia de Studii Economice a Moldovei va desfășura procesul de învățământ integral în regim online. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de instituție.

E de menționat că trecerea studiilor universitare în regim online se face în contextul în care în Chișinău se înregistrează un număr mare de cazuri COVID-19, iar gradul de alertă este roșu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente