‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCompanie franceză exportatoare de fructe pe cale maritimă, interesată de colaborare cu producători de...

Companie franceză exportatoare de fructe pe cale maritimă, interesată de colaborare cu producători de mere din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În luna iunie a acestui an reprezentantul companiei franceze, Tifanette Ltd Damien DHUSLT a întrepris o misiune comercială la producătorii de mere din Moldova, pentru a face cunoștință cu soiurile și cantitățile care vor fi disponibile în perioada recoltării. Astfel, în perioada 15-17 septembrie, Damien Dhuslt a revenit în Moldova pentru a analiza calitatea și cantitatea disponibilă de mere pentru acest sezon.

Potrivit Moldova Fruct, scopul principal al misiunii a fost stabilirea de contact cu producătorii de mere din Moldova și de export pe cale maritimă, orientate către Orientul Mijlociu, Asia Pacific, America de Sud pentru perioada imediat următoare.

Activitatea este parte a programului „Fructe pentru lume”, implementat de Moldova Fruct cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Compania analizează Republica Moldova ca un proiect pe termen lung, o sursă adițională pentru aprovizionare cu mere pentru clienții cu care ei lucrează mai mult de 30 de ani.

Importatorul a menționat că este interesat în principal de merele roșii în special Gala și Red Chief care trebuie să aibă o colorație de peste 70%, de asemenea în lista preferințelor mai este Golden și Granny Smith. Totodată, alte aspecte importante precum fermitatea fructelor care trebuie să depășească valoarea de 8 și utilizarea cutiilor de tip bushel cargo și regimul termic de tranzit sunt obligatorii.

Un alt aspect important este certificarea Global G.A.P. și nivelul maxim de reziduuri admise, care nu trebuie să depășească 4 substanțe active.

‹ adv ›

Iurie Fală informează că urmare a acestei vizite și în urma discuțiilor cu producătorii comercianții s-au arătat interesați de a lucra cu furnizori de fructe din Moldova.

„Nu este vorba de cantități mari din start, acest sezon trebuie să fie unul de testare a pieței. Ne orientăm la câteva livrări de probă pe câteva piețe. Moldova Fruct va lucra în continuare la aspectul ce ține de asigurarea ambalajului adecvat. În prezent, în Republica Moldova cei care au experiență de a exporta pe mare folosesc cutia de tip bushel standard. Trebuie să trecem la cutia bushel cargo care permite încărcarea unei cantități mai mari de fructe într-un container”, mai spune Iurie Fală.

Damien Dhuslt va analiza ofertele primite și va răspunde cu propuneri de colaborare în perioada următoare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›