‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAu fost recoltate peste 65% din suprafețele de floarea-soarelui. Care este recolta medie

Au fost recoltate peste 65% din suprafețele de floarea-soarelui. Care este recolta medie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproape 500 de mii de tone de semințe de floarea-soarelui au fost deja obținute în urma recoltării a 65% din suprafețele din țară destinate acestei culturi în 2021.

Ghenadie Rusu, Consultant superior din cadrul Direcția politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală, MAIA, a menționat că suprafețele indicate au fost calculate în baza datelor furnizate de către direcțiile agricole.

„499,93 de mii de tone de floarea-soarelui de pe suprafața documentată de 212 mii de hectare au fost recoltate. Conform datelor Biroului Național de Statistică, am avut semănate 389,1 de mii de hectare de floarea-soarelui, însă documentate până la moment sunt peste 330 de mii de hectare. Pentru a opera prognozele sunt utilizate datele BNS, care includ și câmpurile din cadrul gospodăriilor populației, dar și cifrele utilizate de la direcțiile agricole raionale ce sunt obținute de către acestea în urma operării datelor furnizate de către întreprinderile agricole – adică peste 330 de mii de hectare”.

Autoritățile mențin prognoza privind recolta totală ce urmează a fi obținută în țară în acest an – aproximativ 856 de mii de tone de floarea soarelui.

Productivitatea medie estimată per hectar este de 2,3 tone.

„La moment, productivitatea obținută este de 2,35 tone/ha. Astfel, recolta medie estimată per hectar rămâne aceeași – 2,3 tone”.

Ce ține de cultura porumbului, acesta a fost recoltat de pe suprafața de doar 13 mii de hectare. Amintim că, potrivit datelor BNS, porumbul a fost semănat în acest an pe suprafața de 518 mii de hectare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›