image
Sursa foto: Olivier Fitoussi/Flash90

Israel: Autoritățile înăspresc de astăzi regulile pentru persoanele ce dețin certificat verde Covid

Autoritățile din Israel înăspresc de astăzi regulile pentru persoanele ce dețin certificat verde Covid. Acesta va mai fi valabil doar pentru cei vaccinați cu doza a treia sau pentru care nu au trecut șase luni de la rapel.

Din acest motiv, aproape două milioane de israelieni riscă să rămână fără Certificat verde în următoarele zile. Astfel, ei vor fi nevoiți să-și facă și a treia doza dacă vor să beneficieze de certificat în continuare. De asemenea, potrivit Haaretz, mai sunt exceptați cei care au trecut prin boală, dar au primit cel puțin o doză de vaccin.

Acest certificat este necesar pentru accesul în magazine, restaurante, săli de sport sau evenimente culturale. Totuși, imediat după anunțul guvernului, platforma informatică ce emitea aceste certificate a picat, astfel că este de așteptat ca noile reguli să fie implementate cu întârziere, scrie Biziday.

Până acum, aproape două treimi din populația Israelului a fost vaccinată cu schema completă Pfizer. Totodată, puțin sub o treime au primit și a treia doză (booster). În total, 15% din populație nu este vaccinată cu nicio doză. Sâmbătă, Israelul a înregistrat 1.709 cazuri de Covid (cu o rată de pozitivare a testelor de 2,7%), dintre care o mie în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, au fost raportate nouă decese.

Noutăţile partenerilor

comentarii: