image
Sursa foto: digi24.ro

Surse: Miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

Miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul acestora sunt printre cei opt oameni decedați la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în zona suburbană a Milanului, din nordul Italiei, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

La comenzile avionului se afla omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, proprietarul aeronavei, scrie presa din Italia.

Dan Petrescu era, conform Corriere della Sera proprietarul aeronavei care s-a prăbușit, duminică, la Milano, aparatul fiind achiziționat în 2015 de Petrescu, împreună cu Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Publicația italiană mai notează că Petrescu este un antreprenor imobiliar de succes, este unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, cu active estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, Petrescu s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989.

Potrivit Corriere della Sera, printre victime se numără și soția sa, de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, era deja în Olbia, în vila familiei, așteptându-i pe ceilalți oaspeți pentru o vacanță în Sardinia.

Fiul lui Petrescu, în vârstă de 30 de ani, cercetător în Canada, ajunsese în Italia alături de un cuplu de prieteni, format dintr-un italian din Lombardia și o română cu cetățenie franceză. În avion se afla și copilul lor de un an și bunica maternă a copilului, tot româncă.

Printre victime ar exista apoi un tânăr cu cetățenie non-italiană.

Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan „Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză, scrie Radu Tudor, citat de G4Media.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: