Rețineri ca în filme, la frontiera moldo-română: Șoferul unui autoturism, plin cu țigări de contrabandă, împușcat, în timpul operațiunii

Un tânăr care făcea contrabandă cu ţigări din Republica Moldova a fost împuşcat  de poliţiştii de frontieră din Botoşani. În același timp, surse de la Chișinău susțin că în acest caz sunt mai multe persoane bănuite care urmează să fie reținute.

Foto: Polițiia de Frontieră

Potrivit informațiilor, la ora 01:20 polițiștii de frontieră din Cuhnești au fost informați de către colegii români, SPF Românești, precum că pe teritoriul României a fost depistat un mijloc de transport, încărcat cu țigări. Totodată, s-a comunicat că în cadrul operațiunii de stopare a mașinii a fost rănit conducătorul auto.

La valorificarea informației operative, în zona de responsabilitate au acționat grupe de intervenție din cadrul Direcției regionale VEST, dar și al subdiviziunilor învecinate.

Ca urmare a căutărilor de frontieră, în apropiere de malul râului Prut au fost depistate două vâsle și o geantă în care era împăturită o barcă gonflabilă. Continuarea cercetărilor în regiune a rezultat cu depistarea a două autoturisme care erau folosite de contrabandiști în transportarea ilegală a coletelor cu țigări. În același timp au fost identificate și mai multe persoane pe care există bănuială rezonabilă de implicare în contrabanda cu țigări.

În prezent, polițiștii de frontieră în conlucrare cu procurorii investighează cazul sub toate aspectele legale, cu acumularea probelor și stabilirea circumstanțelor.


Pub