Vaccinul rusesc - va fi sau nu în Moldova? Ninel Revenco: Scuzați, Sputnik a fost. Recomand tuturor să se vaccineze cu serurile disponibile

Președinta Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel Revenco, recomandă cetățenilor să se vaccineze cu serurile anti-Covid disponibile în țara noastră. „Iar dacă planificați o călătorie în străinătate, la studii, la muncă, este bine să alegeți vaccinul acceptat de țara de destinație”, a declarat Revenco la RTR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

De ce nu este Sputnik?

„În Moldova a fost Sputnik. Să începem cu aceea că în Moldova sunt permise vaccinurile aprobate de OMS sau sunt în lista serurilor permise pentru vaccinarea de urgență. Pfizer are deja aprobare pentru imunizarea copiilor de la 5 ani, iar SUA planifică să demareze deja acest proces. Sputnik a depus actele pentru aprobare la OMS, dar nu a primit această aprobare”, a răspuns președinta Comitetului de Experți în Imunizare.

Anatolie Golea: Moldova o recunoaște, iar oamenii vor Sputnik.

„Scuzați, Sputnik a fost. Știu că în iunie, în mai se duceau discuții pentru a aduce Sputnik, dar eu vreau să recomand tuturor ca pentru a vă proteja să vă vaccinați cu aceea ce avem în țară. Dacă doriți să plecați în străinătate, mai bine să vedeți mai întâi ce tip de vaccin recunoaște țara de destinație”, a adăugat Ninel Revenco.

În Moldova sunt disponibile pentru imunizare anti-Covid vaccinuri Pfizer, AstraZeneca, precum și serul chinezesc.

Guvernul a încheiat un acord de achiziționare Pfizer, iar prețul acestuia este o clauză secretă, a anunțat ministra Sănătății Ala Nemerenco.

Moldova a primit, cu titlu de donație, peste 100 de mii de doze de vaccin Sputnik-V din partea Federației Ruse. Stocul s-a epuizat rapid.

Potrivit datelor oficiale, circa 23% dintre moldoveni s-au vaccinat împotriva noului tip de coronavirus.


Pub