Alegeri în Găgăuzia, turul II: Fără incidente, dar cu o prezență scăzută la urne în Comrat și Congaz

În Autonomia Găgăuză se desfășoară astăzi al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară. Până la prânz au votat aproape 9 mii de alegători, iar cea mai slabă prezență la urne se înregistrează în Comrat și Congaz, arată datele organului electoral din regiune.

Foto: UNIMEDIA

Al doilea tur de scrutin se desfășoară în 11 circumscripții electorale, dintre care în 6 are loc votul repetat.

Potrivit datelor oficiale prezentate de organul electoral al autonomiei, până la prânz au votat aproape 13 la sută dintre alegători. Cei mai activi sunt cei din Budjac, urmați de Etulia și Ceadîr-Lunga. La coada clasamentului în topul prezenței la urne se plasează, până la această oră, Comrat și Congaz.

Guvernatoarea Găgăuziei și-a exprimat dreptul la vot în circumscripția electorală nr.1 a municipiului Comrat.

„Votul fiecărui locuitor al Autonomiei este important. Astăzi putem determina cum va fi Adunarea Populară - va fi mai eficientă sau mai puțin; va fi mai responsabilă sau mai puțin. Decidem dacă va fi Adunarea Populară un generator de exemple bune sau nu. Toate organele guvernării sunt parte a unei echipe cu un scop unic - dezvoltarea Găgăuziei. De aceea, haideți să votăm și să o facem responsabil”, a menționat Irina Vlah.

După primul tur al alegerilor pentru Adunarea Populară din Găgăuzia au fost aleși doar 17 deputați, din totalul de 35. 10 deputați se declară independenți, 6 au fost înaintați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar 1 - de la Partidul Acasă Construim Europa.

În 6 circumscripții alegerile au fost anulate din cauza prezenței reduse la urne.

În total, la primul tur organizat pe 19 septembrie, la vot au ieșit 47097 de alegători din Găgăuzia, ceea ce reprezintă 40,6 la sută.


Pub