Chirtoacă îl face „spoiler, agent electoral și discipol al lui Putin” pe Țîcu: E ultima dată când fac referire la acest personaj

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, e supărat foc pe colegul său unionist, Octavian Țîcu. Asta după ce președintele PUN a declarat că „cele trei mandate ale lui Chirtoacă în Chișinău au fost un adevărat dezastru”, iar eforturile depuse de actualul edil par a fi foarte bune.

Foto: UNIMEDIA

„În Republica Moldova, a devenit o modă să nu faci nimic și să dai apreciere muncii altora.

Este ultima dată când fac referire la acest personaj, care pentru mine nu mai există. După ce a dezbinat, ani la rand, curentul unionist, fiind demascat definitiv in vara acestui an, Țîcu a coborat la nivel de spoiler și agent electoral al lui Ceban - sluga mafiei și, prin cumul, discipol al lui Putin De fapt, Țîcu l-a scăldat în laude pe Ceban, de la bun început. Atunci cand, continu, 2 ani la rând, faci publicitate unui asemenea personaj - ori nu ai minte, ori trufia, îngâmfarea, frustrarea și obsesia dau peste margini, ori ești complice.

Ceban este venit prin frauda la Primarie, oferind mii de Euro alegătorilor în campanie, având sprijinul plenar al mafiei Plahotniuc-Dodon-Șor, care îi asigură și majoritatea în CMC. Ceban este și agent al Rusiei în RM, la fel ca Dodon si multi altii, recent plecati peste hotare

Mafia ramane a fi cuibarită în Primărie și în tot ce ține de Chișinău, exploatându-i din plin resursele și multiplicandu-se afacerile. Oamenii plasați în Primărie de Plahotniuc începând cu 2017 stau acolo până azi, find si promovati”, a menționat Dorin Chirtoacă într-o postare pe facebook.

Ion Ceban a făcut în 2 ani de zile mai mult decât a făcut Dorin Chirtoacă în 3 mandate”. Declarația aparține liderului PUN, Octavian Țîcu, care afirmă că actualul edil are mari șanse să câștige un nou mandat la următoarele alegeri locale.

„Are mari șanse pentru că se văd lucrurile și se văd lucruri care se văd la suprafață - mă refer la schimbarea aspectului edilitar, străzi, autobuze, transport, abordări, dar se văd și abordări în ceea ce privește relațiile cu Primăria pe care mai mulți agenți economici le consideră buni, dar asta e puțin.

Ion Ceban probabil ar trebui să facă mai multe lucruri care țin de legătura lui cu partidul Socialiștilor, orice asociere a lui cu ei va fi catastrofală. Nici nu cred că va candida din partea PSRM, mai curând va folosi această rampă pentru un nou mandat pentru a-și lansa o formațiune politică.

Oricum din punct de vedere al managementului, noi avem doar un grad de comparație cu Dorin Chirtoacă, care a fost un dezastru pentru Chișinău, a avut 3 mandate. Ion Ceban a făcut în 2 ani de zile a făcut mai mult decât a făcut Dorin Chirtoacă. Și în plus nici nu există o bănuială atât de mare de corupție așa cum așa cum a existat în perioada lui Chirtoacă și a guvernării liberale”, a declarat Țîcu.

Primăria Chișinău a ajuns pe mâna lui Ion Ceban în 2019. Acesta a ieșit învingător cu votul a 52.39% dintre alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot în turul II de scrutin pentru alegerile locale, câștigând detașat în fața contracandidatului său, Andrei Năstase.

Reamintim că Dorin Chirtoacă a scris pe pagina sa de Facebook despre faptul că a fost lovit de Octavian Țîcu în spate, după o emisiune în care au discutat despre alegeri. În urma unui schimb de replici tăioase, a urmat și lovitura.

Octavian Țîcu recunoaște faptul că l-a lovit pe Dorin Chirtoacă, după o emisiune televizată în care au participat ambii.


Pub