(video) Chișinăuienii au venit să strângă gunoiul de pe malurile Bîcului: „Avem munți de deșeuri, e dezastru”

Zeci de chișinăuieni au dat curs invitației Primăriei și au venit astăzi pe tronsonul str. Ismail - str. Lunca Bâcului pentru a strânge gunoiul. Startul a fost dat la ora 09:00. La fața locului sunt prezenți primarul capitalei, Ion Ceban, viceprimarul, Ilie Ceban, dar și alții. Autoritățile locale au pus la dispoziția participanților mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.

Foto: colaj

Primarul capitalei a publicat imagini video de la fața locului.

Ilie Ceban: „Acest tronson este într-o stare dezastruoasă, sunt munți de deșeuri și menajere și de construcții, e dezastru, sticle, avem un proiect de reabilitare a albiei râului Bîc. Astăzi suntem toate structurile din pretură, în jur de 500 de oameni. Ne propunem să finalizăm această campanie, avem de lucru și în alte locații” 

Intervenția autorităților locale în zona riverană a albiei râului Bâc se desfășoară în contextul activităților planificate în cadrul campaniei de salubrizare de toamnă.

Pentru sfârșitul lunii octombrie, este planificată acțiunea de plantare a arborilor pe teritoriul orașului, în cadrul campaniei de salubrizare.


Pub