(video) Țîcu: „Ion Ceban a făcut în 2 ani de zile mai mult decât Dorin Chirtoacă în 3 mandate”

„Ion Ceban a făcut în 2 ani de zile mai mult decât a făcut Dorin Chirtoacă în 3 mandate”. Declarația aparține liderului PUN, Octavian Țîcu, care afirmă că actualul edil are mari șanse să câștige un nou mandat la următoarele alegeri locale.

Foto: colaj

„Are mari șanse pentru că se văd lucrurile și se văd lucruri care se văd la suprafață - mă refer la schimbarea aspectului edilitar, străzi, autobuze, transport, abordări, dar se văd și abordări în ceea ce privește relațiile cu Primăria pe care mai mulți agenți economici le consideră buni, dar asta e puțin. 

Ion Ceban probabil ar trebui să facă mai multe lucruri care țin de legătura lui cu partidul Socialiștilor, orice asociere a lui cu ei va fi catastrofală. Nici nu cred că va candida din partea PSRM, mai curând va folosi această rampă pentru un nou mandat pentru a-și lansa o formațiune politică.

Oricum din punct de vedere al managementului, noi avem doar un grad de comparație cu Dorin Chirtoacă, care a fost un dezastru pentru Chișinău, a avut 3 mandate. Ion Ceban a făcut în 2 ani de zile a făcut mai mult decât a făcut Dorin Chirtoacă. Și în plus nici nu există o bănuială atât de mare de corupție așa cum așa cum a existat în perioada lui Chirtoacă și a guvernării liberale”, a declarat Țîcu.

Primăria Chișinău a ajuns pe mâna lui Ion Ceban în 2019. Acesta a ieșit învingător cu votul a 52.39% dintre alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot în turul II de scrutin pentru alegerile locale, câștigând detașat în fața contracandidatului său, Andrei Năstase.

Dorin Chirtoacă a fost primar al capitalei pentru 3 mandate. Din 17 iunie 2007, obținând victoria cu 61,17% în fața candidatului comunist Veaceslav Iordan. În 2011 a fost reales în funcția de primar, învingându-l în turul doi de scrutin pe Igor Dodon. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, Chirtoacă a obținut 53,54% din voturi, câștigând cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Chișinău.


Pub