Fostul primar de Corjova, Valeriu Mițul, s-a stins din viață

Fostul primar de Corjova, veteran al războiului de pe Nistru, a decedat astăzi. Anunțul a fost făcut de către familia sa.

Foto: zondesecuritate.md

„Eu vă las în grija mare al lui Dumnezeu Cel Sfânt, să stați strajă la hotare, să păziți acest pământ..."

Cu părere de rău, în această dimineață tatăl, soțul, fratele și prietenul nostru Valeriu Mițul și-a luat drumul lin spre cer! El a fost un adevărat OM al cuvântului, demnității, și dragostei de patrie de care această țară a fost prea nedemnă”, se arată în mesaj.


Valeriu Mițul, locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari, consilier local, veteran al războiului de pe Nistru și un activist civic pentru drepturile omului, a fost reținut în luna iulie la pretinsul post vamal din satul Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol. Cazul a fost anunțat de Asociația Promo-LEX, pe rețelele de socializare

Valeriu Mițul, împreună cu soția și sora sa, au mai fost reținuți la punctul de control din satul Lunga, raionul Dubăsari, în luna mai. Însă, „după o oră de la reținerea acestuia, doi reprezentanți ai pretinselor structuri de securitate din regiune și-au cerut scuze și i-au înapoiat actele de identitate”.


Pub