LUXUL din mijlocul naturii. Cele mai bune opțiuni de cazare din Delta Dunării

02 Oct. 2021, 05:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Oct. 2021, 05:31 // Au Bani //  MD Bani

Delta Dunării este una dintre destinațiile turistice cu care România se poate mândri, fiind rezervație a biosferei din 1990, dar și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Delta Dunării nu este o destinație pentru oricine, deși resorturile construite în ultimii ani au adus luxul urban în rezervație. Delta rămâne totuși o destinație pentru iubitorii de natură, de aventură și de pescuit.

Green Village Resort

Green Village Resort este una dintre cele mai noi opțiuni de cazare din Delta Dunării, aparținând omului de afaceri Dragoș Anastasiu.

Localizat în Sfântu Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, Green Village este un resort de patru stele, cu condițiile de cazare moderne. De asemenea, resortul oferă servicii de calitate prin camere de cazare spațioase, săli de conferință, agrement, cinema, loc de joacă pentru copii, centru SPA, spălătorie – călcătorie proprie, braserie, restaurant cu bar și terasă în aer liber cu vedere la Dunăre.

Green Village Resort se împarte în trei zone de cazare și servicii – Zona Egreta, zona Stârcul Alb și zona Lebăda și Pelicanul.

Capacitatea de cazare in Delta Dunării cuprinde 89 de camere confortabile, dintre care 58 de camere duble, 30 de apartamente cu un living, spațiu sanitar la parter și un dormitor la etaj precum și o vilă cu living și spațiu sanitar la parter cu două dormitoare la etaj, fiecare cu baie proprie.

Tarifele de cazare diferă în funcție de perioada în care mergeți în vacanță, cu prețuri începând de la 123 de euro/ noapte, costul incluzând și mic dejun.

Lebăda Resort

Lebada Resort, de cinci stele, pune la dispoziție mai multe tipuri de cazare, de la camere duble standard sau apartamente, la căsuțe în copac și bungalow-uri (practic, pentru toate buzunarele). Acestea din urmă beneficiază de terasă privată cu șezlonguri, dar și jacuzzi.

Acesta este singurul hotel de 5 stele din Delta Dunării.

Cazarea integrează grădinile și spațiile verzi întinse, alături de păsările și pisicile găzduite în curtea unității de cazare.

Prețurile pentru o noapte variază în jur de 100 de euro, cu dejun inclus, însă oferă periodic și reduceri.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Transferurile instant zilnice ale moldovenilor se ridică la 2,6 milioane de lei, constată guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care a participat astăzi la lansarea Campaniei Naționale Fără Cash.

„Împreună lucrăm la acest concept de acces mai ușor la plăți și la servicii bancare și, în general, la dezvoltarea țării și crearea unor perspective mai simple de facilitare a businessului și a tranzacțiilor pentru toți cetățenii Moldovei”, a subliniat Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a făcut referire la cele mai recente proiecte ale Băncii Naționale, care deja se bucură de succes. În context, a fost menționată înaintarea cererii de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA), care este în proces de examinare, dar și lansarea, în luna martie, a Sistemului de Plăți Instant MIA.

„Până ieri, avem înregistrate 124 118 de plăți și 115 milioane de lei transferați – câte 2900 de plăți și 2,65 mil de lei transferați pe zi. Sunt cifre care arată că MIA este un succes pentru sistemul nostru bancar. Aducem cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea plăților sigure, rapide și cu costuri din ce în ce mai reduse. Avem comisioane de zero lei pentru plățile instant de până la cinci mii de lei. Plățile au devenit foarte accesibile” a spus Anca Dragu.

Anul trecut, numărul cardurilor în circulație a depășit numărul populației din Republica Moldova, constituind cifra de 3 292 564. Totodată, pe parcursul anilor 2019-2023 numărul și valoarea plaților fără numerar au crescut în fiecare an în medie cu 40,4% și respectiv 37,9%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău