Devino parte a echipei globale de traducători TED! Organizatorii TEDxRoseValleyParkED îți propun o oportunitate interesantă 

ts2019_20190721_1rl5316_3000
Foto: TEDTranslators.com

Traducătorii TED sunt voluntari din întreaga lume care ajută la răspândirea ideilor către un public global.  Actualmente echipa de voluntari este alcătuită din peste 40 de mii de traducători ce fac subtitrări în 115 de limbi. 

Pentru aceasta este folosită o platformă de subtitrare gratuită, de ultimă generație, numită CaptionHub, care le permite voluntarilor să găsească discursuri, să creeze subtitrări și să colaboreze cu alți traducători TED.

Cum funcționează? 

Orice discurs TEDx este tradus de cel puțin doi voluntari, unul dintre ei având statut avansat. Ulterior traducerea necesită revizuirea și aprobarea coordonatorul atribuit de la TED. 

Fiind începător, poți lucra la un singur proiect de subtitrări la un moment dat, care trebuie finalizat în maximum 30 de zile. 

După ce traduci și faci subtitrări pentru cinci discursuri TEDx, obții credite de traducător avansat și poți verifica alți voluntari începători.  

Ce obții din asta?

  • Profilul tău apare în baza de date a traducătorilor TED;
  • TED face o pagină specială de profil, care prezintă toate lucrările tale publicate;
  • Numele tău este menționat în playerul video TED când subtitrările TED Talk sunt active;
  • Ai posibilitatea să fii verificat și corectat de vorbitorii nativi a limbii în care faci traducerea;
  • Interacționezi cu traducători din toată lumea.

Cine poate deveni traducător TED și cum?

Pentru a deveni traducător TED trebuie să cunoști fluent limba în care vorbește speakerul și limba în care traduci discursul. De asemenea este obligatoriu să fii inițiat în principiile și regulile de traducere de la TED. Limba engleză este necesară pentru a înțelege aceste principii și a comunica cu reprezentanții TED.

Echipa TEDxRoseValleyParkED oferă transcrierea pentru discursurile speakerilor săi și materialele necesare pentru a trece selecția și a deveni voluntar-traducător la TED. De asemenea, echipa locală promite să ofere suport și ghidare pentru a intra în comunitatea traducătorilor TED.

Pentru a fi contactat de echipa TEDxRoseValleyParkED completează acest formular.

Formularul va fi deschis până la data de 15 octombrie 2021. 

Email de contact: [email protected]

La data de 30 August 2021, cu ocazia aniversării de 75 de ani a UNICEF, s-a desfășurat conferința TEDxRoseValleyParkED cu genericul „Reimagine the Future”. Mai multe informații găsiți de pagina de Facebook UNICEF Moldova și TEDxRoseValleyParkED.


Despre TEDx, x = eveniment organizat independent

În spiritul ideilor care merită răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care reunesc oamenii pentru a împărtăși o experiență asemănătoare TED. La un eveniment TEDx, speakerii pornesc discuții profunde și conexiuni. Aceste evenimente locale, auto-organizate sunt denumite TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă îndrumări generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale TEDx sunt auto-organizate. (Sub rezerva anumitor reguli și reglementări.)

Despre TED

TED este o organizație non-profit dedicată ideilor care merită răspândite. Începând ca o conferință de patru zile în California în urmă cu 30 de ani, TED a crescut pentru a-și susține misiunea cu mai multe inițiative. La cele două conferințe anuale, TED îi invită pe cei mai mari gânditori și implementatori din lume să vorbească timp de 18 minute sau mai puțin. Multe dintre aceste discuții sunt apoi disponibile, gratuite, la TED.com. Speakeri TED au fost: Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan și Daniel Kahneman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente