Fotografii din cimitirul evreiesc din Chișinău. Cum un monument istoric și de artă este lăsat să fie „hărțuit” de neglijența oamenilor

IMG_8509_edited

Cimitirul evreiesc este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chișinău. Reprezintă un monument istoric și de artă de categorie națională, amplasat pe strada Milano, sectorul Buiucani. Acesta este deschis din anul 1887, cu toate că primele morminte sunt atestate de la începutul secolului al XIX-lea. Echipa #diez a efectuat o vizită în acest loc pentru a vedea în ce stare se află cimitirul.

Starea curentă a cimitirului este dezastruoasă. Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a evaluat cimitirul ca fiind într-o stare avansată de degradare. Majoritatea mormintelor sunt lăsate fără îngrijire, cu excepția celor pentru care se plătește anual o anumită sumă. De îngrijirea teritoriului se ocupă comunitatea evreilor din oraș.

Vă invităm să călătoriți cu noi în acest loc minunat din punct de vedere arhitectural și totodată sumbru din punct de vedere istoric.

diez.md
diez.md
diez.md

Până în prezent, nu s-a făcut o contabilizare a mormintelor, se consideră că aici se ar afla peste 40 000 de morminte amplasate pe o suprafață de până la 15 hectare.

diez.md
diez.md
diez.md
diez.md
diez.md
diez.md
diez.md
diez.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente