Beneficiază de bursa FLEX: învață și trăiește în SUA timp de un an

Programul FLEX a ajuns la cel de-al 29-lea an, de aceea, an de an, tot mai mulți tineri apelează la acest program pentru a căpăta noi experiențe culturale și academice în SUA. Așadar, bursa FLEX le oferă anual elevilor din Moldova posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală americană pentru un an academic, toate astea fiind absolut gratuite.

Iată de ce, împreună cu reprezentații FLEX, dar și cu tinerii absolvenți ai programului am încercat să răspundem la cele mai des adresate întrebări despre participarea la bursa FLEX.

În acest sens, urmărește videoclipul de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebările care te interesează.

Cum a fost menționat și în cadrul acestui spot video, din motivele de securitate legate de pandemia de coronavirus, testarea pentru anul 2021-22 va fi efectuată on-line. Solicitanții pot participa la procesul de înregistrare din orice locație unde au acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer.

Ținem să menționăm că, recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă de testare este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura până pe 15 octombrie 2021. Aceasta include o cerere preliminară on-line și trei întrebări de eseu care trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea înregistrării on-line.

Solicitanții eligibili se pot înregistra AICI!

După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mailurile lor să participe la runda II, care constă într-un test online de engleză de 15 minute.

A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie-decembrie. Runda III va include un interviu, alte trei întrebări-eseu, un test amplu de engleză și înregistrarea propriu-zisă. Elevii care trec în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău cu mai multe detalii.

Dacă aveți întrebări suplimentare, contactați [email protected] sau acest număr de telefon: 076007613.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.